ČESKÉ BUDĚJOVICE - 13.05.2016 14:07
Šéfkuchař známé českobudějovické restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil další sezónní nabídku. Od 18. do 22. května se na stolech objeví burgry z hovězího, kuřecího i vepřového masa, které doplní lehké pokrmy z čerstvého chřestu.
"Chřest byl vždy považován za luxusní delikatesu. Přestože dnes je chřest běžně dostupnou zeleninou, v našich domácnostech se na něj stále poněkud zapomíná. Našim hostům proto chceme ukázat různé druhy přípravy, například chřestovou pánev s těstovinami a kuřecím masem, nebo chřestovou polévku," říká Luděk Hauser. Zatímco burgry se v nabídce Masných krámů objeví poprvé, "chřestění" proběhne již podeváté. V loňském roce byl mezi lidmi nejúspěšnější klasický chřest s holandskou omáčkou a vařeným bramborem.
BURGRY A CHŘESTĚNÍ
v Masných krámech
18. 5. - 22. 5. 2016
Studené předkrmy
100g Zapečený chřest se šunkou a holandskou omáčkou, servírovaný na bagetce
50g "Starter Burger" /mini houska a mini hovězí tataráček/
Polévka
0,22 l Chřestová krémová polévka
Hlavní pokrmy
400g Chřestová pánev s těstovinami a kuřecími nudličkami, sypaná parmezánem
250g Bílý chřest s dušenou šunkou a holandskou omáčkou, vařený brambor s petrželkou
250g "Duet", zelený a bílý chřest s holandskou omáčkou, vařený brambor
1ks Burger s trhaným vepřovým a sýrem čedar, se zelným salátem a jablečným dipem
1ks Hovězí burger "Masné krámy", se zeleninkou, cibulí a dijonskou majonézou, ½ hranolky
1ks Kuřecí Burger s curry, čerstvým zázvorem a cuketovým chutney, ½ hranolky
Dezert
200g Rebarborový kompot se zmrzlinou
arm