Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Masné krámy nabídnou kachnu na devět způsobů

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 16.03.2016 11:17 - Aktualizováno: 16.03.2016 11:18


Šéfkuchař vyhlášené českobudějovické restaurace Masné krámy Luděk Hauser nabídne hostům další várku dobrot. Tematická gastronomická akce s názvem "Kachní speciality" bude od čtvrtka 17. do neděle 20. března zahrnovat celkem devět pokrmů z kachního masa. Lidé se budou moci přesvědčit, že kromě všeobecně oblíbené pečínky s knedlíkem a zelím se kachna dá připravit i na mnoho dalších způsobů. Kachny výhradně z českých chovů dodají Rybářství Nové hrady, s r.o., a Vodňanská drůbež, a. s.Tato tematická gurmánská akce se bude letos konat poprvé.

"Pečená kachna dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější jídla v naší restauraci. Věříme ale, že lidé ocení i jiné, často neobvyklé, způsoby přípravy. A možná najdou i inspiraci pro obohacení svátečních obědů v rodinném kruhu," říká Luděk Hauser. "K chuťově výraznějšímu kachnímu masu mohu jako nápoj doporučit sezónní speciální pivo Bud B:STRONG, které bylo uvařeno loni 26. srpna," dodává.

Masné krámy v letošním roce uspořádají i další tematicky zaměřené gastronomické akce:
Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (21. - 24. dubna) - 21. dubna ukázka porcování ryb pro veřejnost
Burgry + Chřestění v Masných krámech (18. - 22. května)
Fest Masné Krámy (24. - 26. června)
Zvěřinové hody (17. - 23. října)
Svatomartinské posvícení (10. - 13. listopadu)
Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů - Rakousko/Bavorsko (22. - 27. listopadu)

Kachní speciality v Masných krámech
17. 3. - 20. 3. 2016
Menší pokrmy pod pivo
100g Kachní tlačenka, cibulový vinaigrette, 1ks chléb 59,- Kč
150g Studený kachní výpek s jatýrky namazaný na chlebu 49,- Kč
100g Kachní paštika s domácí pikantní marmeládou, bílé pečivo 69,- Kč
Polévka
0,22 l Dršťková polévka z kachních krků 39,- Kč
Hlavní pokrmy
200g Staročeské zadělávané kachní žaludky na smetaně, karlovarský knedlík 99,- Kč
350g Konfitované kachní stehno, červené zelí, drbák 159,- Kč
150g Dranžírovaná kachní prsa na jarním salátku s kuskusem, pomerančový dresink, bílé pečivo 149,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
180g Grilované kachní prso "Rosa" na medu, mandlová brokolice, bramborové pyré, parmazánový chips 189,- Kč
200g Nadívaná kachní roláda s čerstvou majoránkou, červené zelí, bramborový gratin 189,- Kč

Sladká tečka
200g Jogurtové flamerie na ovocném ragú 49,- Kč

Doporučujeme ochutnat
0,3l sezónní speciál BUD B:STRONG 35,- Kč
speciální várka piva o stupňovitosti 16 a obsahu alkoholu 7,5% obj., uvařená z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku, která zrála 200 dnů

arm



Související zprávy

Burgry a "chřestění" v restauraci Masné krámy

13.05.2016 14:07

Masné krámy nabídnou kachnu na devět způsobů

16.03.2016 11:18

Masné krámy chystají tradiční zabíjačku a vepřové hody

18.01.2016 11:05

Při prvním ročníku Masné krámy FEST poteče Pivo štamgastů, bude i pečený vůl

23.06.2015 12:27

V Masných krámech bude rakousko-bavorský fest

22.11.2014 09:33

V Masných krámech zavoní exotika

11.06.2014 10:23

Osmý ročník Chutná hezky. Jihočesky má své vítěze

10.06.2014 10:30

Soutěž CHUTNÁ HEZKY. Jihočesky je opět plná regionálních lahůdek

26.05.2014 15:10

Masné krámy mají další gurmánskou akci - steaky a čersrvý chřest

14.05.2014 08:24

Začíná Gourmet festival. Tvářemi budou Francouzi a Italové

25.09.2013 14:06