ČESKÉ BUDĚJOVICE - 11.06.2014 10:22 - Aktualizováno: 11.06.2014 10:23
Od zítřka do soboty budou moci ti, kdo zavítají do vyhlášené českobudějovické restaurace Masné krámy, ochutnat „exotiku“. Šéfkuchař Zdeněk Hauser se rozhodl zpestřit nabídku o pokrmy, které voní exotickou vzdálených zemí. Ve speciálním menu se objeví například klokaní ragú, medailonky ze zebry nebo grónský halibut.
"Naše nabídka je dlouhodobě postavena na jídlech klasické české kuchyně a na mase ve všech podobách. Chceme našim hostům dokázat, že umíme připravit i exotičtější pokrmy," říká Luděk Hauser.
Letos si restaurace Masné krámy připomíná dvě významná výročí. Dne 13. února uplynulo 650 let od okamžiku, kdy císař Karel IV. nařídil původní masné krámy na dnešním náměstí Přemysla Otakara II. zbourat a přesunout do Krajinské ulice na dnešní místo. Restaurace Masné krámy pak byla pro veřejnost otevřena 1. října 1954, tedy před téměř 60 lety. V restauraci se vždy čepovalo výhradně pivo z pivovaru Budějovický Budvar.
EXOTIKA v Masných krámech 12. 6. - 14. 6. 2014
Předkrm
250g Křupavý salát s fenyklem, grilovaným chapadlem kalamára a limetkou, bílé pečivo 99,- Kč
Polévka
0,22 l Studená zeleninová polévka "Gazpacho" 37,- Kč
Hlavní pokrmy
150g Klokaní ragú na australském Merlotu, rýže basmati 149,- Kč
150g Sekané medailonky ze zebry na špízu s datlemi, polentové placky 149,- Kč
360g Rýžové nudle se zeleninou a drůbežím masem, thajské zelené kari 119,- Kč
200g Grónský halibut pečený v solné krustě, limetka, grilovaná zelenina 229,- Kč
Dezert
150g Pečený banán s medem a ořechy, kokosová zmrzlina 59,- Kč
arm