Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Masné krámy zahajují pstruhovou sezónu

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 15.04.2013 15:18 - Aktualizováno: 15.04.2013 15:18


Českobudějovická restaurace Masné krámy, stejně jako vyznavači Petrova cechu, zahájí zítra pstruhovou sezónu. V akčním týdenním menu se objeví speciality z čerstvých šumavských pstruhů a sivenů. Ryby dodává vyhlášené Pstruhařství Mlýny, které má registrovanou ochrannou známku Šumavský pstruh.

"Gastronomické "zahájení pstruhové sezony" s širokou nabídkou rybích specialit je naší tradiční jarní akcí a letos ji pořádáme již šestým rokem. Našim hostům chceme ukázat, že pstruha lze připravit i poněkud netradičně," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

"Během loňského ročníku této gurmánské akce zkonzumovali naši hosté během šesti dnů přes 400 pstruhů, nejoblíbenější úpravou byl grilovaný pstruh plněný česnekem," dodává Luděk Hauser.

Šéfkuchař navíc pro nadcházející týden připravil i několik zajímavých jídel s použitím medvědího česneku. "Medvědí česnek u nás byl kdysi široce využívanou bylinkou, kterou dnes skoro nikdo nezná. Jeho chuť je jemnější než u běžného kuchyňského česneku. Z naší nabídky zvláště doporučuji pstruha plněného medvědím česnekem a jarní cibulkou, nebo kuřecí prsa plněná kozím sýrem na italském rizotu s medvědím česnekem," doplňuje Luděk Hauser.

Také speciality z medvědího česneku se v nabídce restaurace Masné krámy objevují při zahájení jara již šest let.

Předkrm
100g Bruscheta z cherry rajčátek a medvědího česneku,
bílé pečivo zapečené kozím sýrem 59 Kč
Polévka
0,22 l Krém z medvědího česneku s máslovými krutony 37 Kč

Hlavní pokrmy
250 g Grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou,
šťouchaný brambor 139 Kč
250 g Pstruh na modro s kořenovou zeleninou a máslem,
petrželový brambor 139 Kč
250 g Pečený siven na kmíně,
šťouchané brambory 139 Kč
150 g Vepřový plátek v česnekovém těstíčku,
jarní salát, půlka bagetky 119 Kč
250 g Zeleninový kuskus se žampiony a medvědím česnekem,
sypaný parmezánem 89 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
100 g Grilovaný filet ze šumavského pstruha,
penne s česnekovým pestem sypané parmezánem 139 Kč
150 g Kuřecí prsa plněná kozím sýrem,
servírovaná na italském rizotu s medvědím česnekem 129 Kč

Dezert
110 g Limetkové parfait s čerstvou mátou a ovocem 39 Kč

arm



Související zprávy

Masné krámy zahajují pstruhovou sezónu

15.04.2013 15:18

Českobudějovický student uspěl v mezinárodní soutěži kuchařek

19.12.2012 08:15

Někdejší restaurace U Slovanské lípy opět ožívá: bude v ní Olivier

29.08.2012 11:13

V Masných krámech odstartují pstruhovou sezónu

14.04.2012 16:20

V Budějovickém mlsání předčila učeňka z Písku i dospělé

11.11.2011 11:43