ČESKÉ BUDĚJOVICE - 17.02.2012 15:13 - Aktualizováno: 17.02.2012 15:15
Od 20. do 26. února se v českobudějovických Masných krámech opět uskuteční "Dny slovenské kuchyně", které jsou součástí Dnů slovenské kultury v krajské metropoli. Loni zaznamenaly slovenské speciality v Masných krámech velký úspěch. Celkem bylo uvařeno 300 kg domácích halušek a hostům bylo během sedmi dnů naservírováno 1300 hlavních pokrmů ze slovenské kuchyně. K tomu vypili hosté 7000 půllitrů piva.
"Hosté najdou v našem menu řadu slovenských jídel, jako jsou kapustnica, halušky, strapačky i několik specialit ze skopového masa. Halušky si budeme připravovat sami v kuchyni pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů.
Hosté se mohou těšit zejména na nejúspěšnější pokrm z loňského ročníku, kterým byl "Haluškový duet" (½ brynzové halušky, ½ strapačky s kyselým zelím a uzeným masem).
"Osobně mohu doporučit vepřovou kotletu plněnou haluškami, brynzou a klobásou. Recept jsem loni vymyslel pro soutěž Haluškové preteky a porota ho ocenila druhým místem," dodává Luděk Hauser, dvojnásobný vítěz "Haluškových pretekov".
O stylovou atmosféru v Masných krámech se postará cimbálová kapela Ľudová muzika bratrov Wimmerovcov. Hrát bude v těchto dnech a hodinách: 23. února od 12 do 14 a od 19 do 22 hodin, 24. února od 19 do 23 hodin a 25. února od 12 do 14 hodin.
arm