Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Masné krámy připravily "Salátový festival"

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 08.06.2012 15:09


Teplé počasí a široká nabídka čerstvé zeleniny jsou ideálním obdobím pro konzumaci lehkých a zdravých zeleninových salátů. Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy Luděk Hauser proto připravil již pátý ročník gastronomické akce nazvané "Salátový festival". Od pondělí 11. června se na jídelním lístku objeví několik nových druhů salátů, které obohatí běžnou nabídku zeleninových jídel v Masných krámech.

"V minulých letech byl nejoblíbenějším salátem známý Caesar, který připravujeme podle originální receptury - tedy z římského salátu a s původním dresingem. Velký zájem byl také o salát s grilovanými krevetami, který jsme zařadili i do letošní nabídky," říká Luděk Hauser.

Zajímavým zpestřením menu v Masných krámech bude v příštím týdnu nakládaný lilek plněný kozím sýrem nebo marinované čerstvé jahody s vinným sabayone.

Masné krámy letos plánují i další gastronomické akce: v září "Steakové speciality", v říjnu "Zvěřinové hody" a v listopadu "Martinské posvícení" a "Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů". Masné krámy nabízejí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

arm



Související zprávy

Masné krámy připravily "Salátový festival"

08.06.2012 15:09

Masné krámy provoní slovenská kuchyně, ochutnat budete moci například Haluškový duet

17.02.2012 15:15

V Budějovicích se ve středu uskuteční další ročník Haluškových pretekov

24.02.2009 09:09