ČESKÉ BUDĚJOVICE - 29.08.2012 11:13
Středomořskou kuchyni v restauraci, kvalitní potraviny a vybrané delikatesy v sousední prodejně, oddělené restaurační posezení s dětským koutkem, velkou letní zahradu s hřištěm pro děti, to všechno od 30. srpna nabídne Restaurace Olivier, otevřená v Českých Budějovicích na Husově třídě. V nově zrekonstruovaném objektu, v němž po staletí byl hostinec známý jako U Vrtičky a později U Slovanské lípy, vznikl gastronomický koncept, který ve městě a v kraji dosud nebyl.
"Jako lidé, kteří mají rádi kvalitní středomořskou kuchyni, jsme sem chtěli přinést něco výjimečného, ale zároveň dostupného prakticky pro všechny. Tedy kvalitní gastronomii, příjemné prostředí pro celou rodinu a skvělý servis. Prostě pohodu a zážitky na jednom místě," říká Tomáš Aubrecht, většinový majitel společnosti Olivier Food, který pro projekt získal bratry Roberta a Davida Buriana, známé svým kuchařským umem a letitým působením v oboru. Právě Robert Burian je autorem gastronomického konceptu.
"Vždy čerstvé suroviny, chutná a moderní kuchyně. To je základní koncept nabídky jídel a nápojů. Pro přípravu jídel nepoužíváme umělá dochucovadla či náhražky. Nabídka vychází zejména z tradiční italské a francouzské kuchyně, ale najdete zde i pokrmy z domácí české kuchyně a bohatý výběr čerstvých salátů," shrnuje Robert Burian, šéfkuchař nové restaurace. Interiér a exteriér v ní doplňují stylové italské a francouzské dekorace, středomořské byliny, koření a další rekvizity.
Proměna delší čas uzavřených prostor na restauraci Olivier trvala téměř dva měsíce. Na ploše přes 1500 metrů čtverečných celkem nabízí více než 200 míst u stolů v restauraci, dětském koutku, salonku a na zahradě. Součástí komplexu je i prodejna čerstvých a trvanlivých potravin, delikates a vín, která sem byla přestěhována z Kanovnické ulice. Ta zde má k dispozici 80 metrů čtverečných prodejní plochy a nabízí více než 1000 vybraných položek. Projekt vytvořil 20 nových pracovních míst.
"Na jednom místě chceme nabídnout prostředí a program pro celé rodiny, od oběda či večeře v restauraci po skupinové akce v samostatném salonku. Proto to spojení restaurace s obchodem, zahradou, dětským hřištěm a dětským koutkem. To vše za překvapivě dobré ceny. A když půjdete domů, máte objednaný nákup kvalitních potravin nachystaný v tašce," říká Tomáš Aubrecht.
Komplex Olivier je výjimečný i využitím moderních informačních technologií – interaktivní nabídkou jídelního lístku a prodejny v tabletu iPad. Ty slouží v restauraci jako elektronické jídelní lístky, ze kterých si lze vybrat jakékoliv nabízené jídlo či nápoj v restauraci, sortiment v prodejně či si zde pořídit nákup, který bude připraven při odchodu z restaurace. iPady zároveň přinášejí zajímavé, spotřebitelské informace o nabízených produktech. Aplikace je velice přehledná a s jejím ovládáním nebudou mít problémy ani méně zkušení uživatelé.
"Jsme rádi, že jsme se s naším projektem Spectu mohli podílet na modernizaci tohoto krásného komplexu. Doufáme, že objednávání pomocí iPadu bude pro zákazníky zábavné a jednoduché zároveň," říká Tomáš Zalužanský ze společnosti iMenu International, zajišťující dodávku elektronických lístků do restaurací. Zastánci tradičních postupů pak mají samozřejmě k dispozici klasický jídelní lístek a na prodejně výběr zboží přímo z regálu.
V rámci slavnostního otevření provozovny je pro veřejnost na první den, ve čtvrtek 30.8., od 18,30 hodin připraveno vystoupení skupiny Nezmaři a dalších zajímavých hostů.
arm