Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Pstruhová sezóna a medvědí česnek v restauraci Masné krámy

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 14.04.2014 12:26 - Aktualizováno: 14.04.2014 12:26


Také českobudějovická restaurace Masné krámy zahájí 16. dubna pstruhovou sezónu. V akčním menu se do 20. dubna objeví speciality z čerstvých šumavských pstruhů a sivenů. Ryby dodává vyhlášené Pstruhařství Mlýny, které má registrovanou ochrannou známku Šumavský pstruh. Gastronomické zahájení pstruhové sezóny se v Masných krámech stalo tradicí - letos se koná již sedmý ročník. Během loňského ročníku této gurmánské akce zkonzumovali hosté během šesti dnů přes 300 pstruhů a sivenů. Nejoblíbenější úpravou byl grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem.

"Pstruh a siven patří mezi nejchutnější domácí ryby a lze je připravit i méně obvyklým způsobem, například na modro," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Ten navíc pro nadcházející týden připravil i několik zajímavých jídel s použitím medvědího česneku, které se v nabídce restaurace letos objeví již posedmé. "Medvědí česnek má jemnější a méně výrazné aroma než běžný kuchyňský česnek, a proto se velmi dobře hodí i k dochucování rybího masa. Jako ideální lehký předkrm před čerstvou chlazenou rybou doporučuji hostům ochutnat bruschetu z cherry rajčátek a medvědího česneku. Z hlavních chodů by pozornosti neměl uniknout pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou nebo kuřecí prsa plněná kozím sýrem na těstovinách s pestem z medvědího česneku," doplňuje Luděk Hauser.

Letos si restaurace Masné krámy připomíná dvě významná výročí. Dne 13. února uplynulo 650 let od okamžiku, kdy císař Karel IV. nařídil původní masné krámy na dnešním náměstí Přemysla Otakara II. zbourat a přesunout do Krajinské ulice na dnešní místo. Restaurace Masné krámy pak byla pro veřejnost otevřena 1. října 1954, tedy před téměř 60 lety. V restauraci se vždy čepovalo výhradně pivo z pivovaru Budějovický Budvar.

Předkrm
100g Bruscheta z cherry rajčátek a medvědího česneku, bílé pečivo zapečené kozím sýrem

Polévka
0,22 l Krém z medvědího česneku s máslovými krutony

Hlavní pokrmy
1 ks Grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou, domácí bramborové dolfy
150 g Vepřový burger s medvědím česnekem, sázené vejce, jarní salát
1 ks Pečený siven na kmínu, šťouchané brambory
180 g Filety ze pstruha servírované ve fólii s medvědím máslem, domácí bramborové dolfy
250 g Zeleninový kuskus se žampiony a medvědím česnekem, sypaný parmezánem

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
1 ks Pstruh na modro s kořenovou zeleninou a máslem, petrželový brambor
150 g Kuřecí prsa plněná kozím sýrem, servírovaná na těstovinách s pestem z medvědího česneku

Moučník
110 g Limetkové parfait s čerstvou mátou a ovocem

arm



Související zprávy

Pro Budvar byl rok 2019 rekordní

25.06.2020 19:38

Začal prodej "Požehnaného ležáku" pro Charitu

01.12.2019 10:34

Biskup požehnal zvláštní várku světlého ležáku pivovaru Budějovický Budvar

04.09.2019 20:22

Privatizace Budvaru není na stole, zdůraznila ministryně financí Schillerová

31.07.2019 17:06

Budvar zvýšil výstav a měl loni rekordní tržby

29.06.2019 08:40

Úspěch Budvaru s logistickým centrem, je druhé nejlepší v Evropě za rok 2018

07.06.2019 17:04

Budějovický Budvar loni vyvezl rekordní objem piva

11.03.2019 16:47

Budějovický Budvar opět uspořádá "divadelní" prohlídky pivovaru

09.02.2019 15:22

Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva a dosáhl rekordních tržeb

31.01.2019 16:06

Díky ´Požehnanému ležáku´ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc

24.01.2019 20:03