Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Chystá se "Týden šniclů" v restauraci Masné krámy

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 18.03.2014 10:49 - Aktualizováno: 18.03.2014 10:49


Restaurace Masné krámy v Českých Budějovicích i letos zopakuje úspěšnou gastronomickou akci "Týden šniclů". Milovníci smažených řízků najdou v menu, kromě stálé nabídky klasického vepřového řízku a "Českého smažáku", dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, včetně pravého vídeňského řízku z telecí kýty, "Obráceného řízku z hovězí roštěné" nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. "Týden šniclů" začíná 19. března a potrvá do neděle 23. března.

V menu se mimo jiné objeví král všech smažených řízků - originální "Wienerschnitzel" z telecí kýty, obrácený řízek z hovězí roštěné nebo smažená treska v pivním těstíčku B:ORIGINAL (těstíčko obsahuje světlý ležák Budweiser Budvar).

"Smažený řízek patří mezi nejoblíbenější česká jídla a může mít mnoho variant, ať už jde o použité suroviny, nebo o způsob přípravy. Loni byla přehlídka smažených řízků velmi úspěšná, a proto ji letos zopakujeme," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů.

Masné krámy letos chystají i řadu dalších, tematicky zaměřených gastronomických přehlídek. Velmi zajímavou novinkou bude červnová "Exotika". Příští gastronomickou akcí bude "Zahájení pstruhové sezóny a Speciality z medvědího česneku" od 16. do 20. dubna.

Letos si restaurace Masné krámy připomíná dvě významná výročí. Dne 13. února uplynulo 650 let od okamžiku, kdy císař Karel IV. nařídil původní masné krámy na dnešním náměstí Přemysla Otakara II. zbourat a přesunout do Krajinské ulice na dnešní místo. Restaurace Masné krámy pak byla pro veřejnost otevřena 1. října 1954, tedy před téměř 60 lety. V restauraci se vždy čepovalo výhradně pivo z pivovaru Budějovický Budvar.

"Týden šniclů" v Masných krámech
19. 3. - 23. 3. 2014

Předkrm
120g Smažené býčí žlázy s remuládou, bramborový salát s rukolou 69,- Kč

Polévka
0,22 l Cuketový krém se smaženým olomouckým tvarůžkem 39,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
800g "Šnicl-rallye" pro 4 osoby /dijonský vepřový řízek, obrácený řízek z hovězí roštěné, kuřecí stehenní řízek, smažená vepřová játra, šťouchaný brambor, steakové hranolky, žebrácký a jarní salát/ 449,- Kč

Hlavní pokrmy
200g Kapustový karbanátek, žebrácký bramborový salát 89,- Kč
200g Smažená vepřová játra, šťouchaný brambor, ďábelská omáčka 84,- Kč
200g Kuřecí stehenní řízek v cornflakes kabátku, steakové hranolky 99,- Kč
200g Filet z tresky v pivním těstíčku B:ORIGINAL, remuláda, žebrácký bramborový salát 109,- Kč
200g Dijonské vepřové řízečky z kotlety, šťouchaný brambor se slaninkou 129,- Kč
200g Obrácený zámecký řízek z hovězí roštěné, steakové hranolky 159,- Kč
300g Velký jarní salát s kuřecími řízečky v kukuřičné placce, zakysaná smetana 139,- Kč
200g Originál "Wienerschnitzel" z telecí kýty, petrželový brambor 179,- Kč

Sladká tečka
100g Osvěžující jogurtová terina na ragú z lesního ovoce 49,- Kč

arm



Související zprávy

Pro Budvar byl rok 2019 rekordní

25.06.2020 19:38

Začal prodej "Požehnaného ležáku" pro Charitu

01.12.2019 10:34

Biskup požehnal zvláštní várku světlého ležáku pivovaru Budějovický Budvar

04.09.2019 20:22

Privatizace Budvaru není na stole, zdůraznila ministryně financí Schillerová

31.07.2019 17:06

Budvar zvýšil výstav a měl loni rekordní tržby

29.06.2019 08:40

Úspěch Budvaru s logistickým centrem, je druhé nejlepší v Evropě za rok 2018

07.06.2019 17:04

Budějovický Budvar loni vyvezl rekordní objem piva

11.03.2019 16:47

Budějovický Budvar opět uspořádá "divadelní" prohlídky pivovaru

09.02.2019 15:22

Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva a dosáhl rekordních tržeb

31.01.2019 16:06

Díky ´Požehnanému ležáku´ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc

24.01.2019 20:03