Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Písecko Prachaticko Strakonicko Táborsko

V pondělí začne v Masných krámech desátý ročník "Zvěřinových hodů"

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 15.10.2017 10:05 - Aktualizováno: 15.10.2017 10:06


V českobudějovické restauraci Masné krámy začne v pondělí 16. října již desátý ročník "Zvěřinových hodů", které již mnoho let patří k nejnavštěvovanějším gastroakcím roku. Jihočeskou zvěřinu dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. V nabídce se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých let - zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

"Můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé, což je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité. Všechny kusy zvěřiny byly legálně uloveny a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. "Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně - roční spotřeba je pouze kilogram na osobu," dodává Luděk Hauser.

Masné krámy připravují další dvě gastroakce již na listopad - budou to tradiční "Svatomartinské posvícení" a "Burgry a steaky". Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, který se čepuje z tanků.

Zvěřinové hody v Masných krámech
(16. - 22. 10. 2017)
Aperitiv
0,02l Hruškovice s hruštičkou 25,- Kč

Studený předkrm
100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slanině balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo 69,- Kč

Polévka
0,22l Silný vývar z bažanta se zeleninou a nudlemi 45,- Kč

Hlavní pokrmy
200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 159,- Kč
150g Smažené kančí řízečky s mandlemi na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 179,- Kč
150g Zvěřinové ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 169,- Kč
150g Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík 179,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
1/2 ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 209,- Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, div. kachní prsa, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 219,- Kč
Moučník
80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka 79,- Kč

arm



Související zprávy

Vepřové hody v Masných krámech začnou zítra tradiční zabijačkou

18.01.2018 11:22

"Svatomartinské posvícení" v Masných krámech

08.11.2017 13:00

V pondělí začne v Masných krámech desátý ročník "Zvěřinových hodů"

15.10.2017 10:06

Hudební fest Masné krámy oživí centrum města

14.09.2017 07:30

Biskup českobudějovický požehnal v Budvaru zvláštní várku piva pro Svatého otce

07.09.2017 15:11

V Budějovickém Budvaru uvařili sezónní speciál z čerstvého chmele

29.08.2017 16:06

Světlé ležáky z Budvaru získaly dvě zlaté medaile v soutěži Monde Selection

20.06.2017 09:35

Budějovický Budvar se zúčastní výstavy EXPO Astana 2017 v Kazachstánu

07.06.2017 14:26

Návštěvnost Budějovického Budvaru byla loni rekordní

16.05.2017 11:26

Budvar představil nový koncept pivnice

29.04.2017 07:24