Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

► Galerie Ilustrační foto [Foto: Archív]

Začíná Gourmet festival. Tvářemi budou Francouzi a Italové

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 25.09.2013 14:05 - Aktualizováno: 25.09.2013 14:06


Známí francouzští a italští výrobci vín a těstovin budou nejvýraznějšími tvářemi Gourmet festivalu, který se v českobudějovické Restauraci Olivier uskuteční od čtvrtka 26. do neděle 29. září. Pro milovníky dobrého jídla je připraveno speciální festivalové menu, uskuteční se i čtyři semináře pro veřejnost. Součástí akce je i malá tržnice v restaurační zahradě se širokou nabídkou českých a evropských delikates, pochutin, vín, ryb a dalších gastronomických produktů.

"Philippe Sinzell je už víc než 22 let manažerem rodinného vinařství Château de Corton André, jednoho z nejvýznamnějších v Burgundsku, založeného už v roce 1923. A Iolanda Marabotto je zase spoluvlastníkem rodinné firmy vyrábějící těstoviny, pesta, suga a delikatesy už od roku 1951," představuje hosty akce Tomáš Aubrecht, spolumajitel restaurace. "Jsme velmi rádi, že přijedou. Setkání s takovými osobnostmi je pro zájemce o kvalitní gastronomii zážitkem, protože pochopíte tajemství kvality francouzských vín a italských těstovin a delikates, které není jen v technologii výroby a místních přírodních podmínkách, ale i ve vztahu k tradici a práci celých generací."

A to je také cílem Gourmet festivalu, který se do Českých Budějovic vrací po dvou letech od jeho premiéry v září 2011. "Chceme přispět ke zvýšení prestiže jihočeské gastronomie a pozvednout její úroveň. A to se bez čerstvých, kvalitních surovin a kuchařského umění neobejde. Návštěvu restaurace bychom měli brát i jako společenskou akci a nespojovat ji jen s utišením hladu," zve na akci veřejnost Robert Burian, šéfkuchař a duchovní otec festivalu. Své kuchařské umění předvedou také francouzští kuchaři Thibault Guthfreund a Benjamin Parison.

Ti se zúčastní praktických gastronomických seminářů s ochutnávkami, kterým budou věnovány první tři dny 26., 27. a 28. září. Probírat se bude například burgundská a piemontská kuchyně, vína, prosecca, foie gras a další. Přihlásit se na ně lze telefonicky nebo prostřednictvím rezervačního formuláře na webových stránkách restaurace Olivier - www.olivierfood.cz. "Ceny seminářů jsou díky sponzorství společnosti DRUID CZ, která většinu produktů a vín dováží přímo z Francie a Itálie, na přijatelné úrovni. Chceme tak přispět k budování osvěty v konzumaci kvalitních potravin a vín," dodává Tomáš Aubrecht.

arm



Související zprávy

Burgry a "chřestění" v restauraci Masné krámy

13.05.2016 14:07

Masné krámy nabídnou kachnu na devět způsobů

16.03.2016 11:18

Masné krámy chystají tradiční zabíjačku a vepřové hody

18.01.2016 11:05

Při prvním ročníku Masné krámy FEST poteče Pivo štamgastů, bude i pečený vůl

23.06.2015 12:27

V Masných krámech bude rakousko-bavorský fest

22.11.2014 09:33

V Masných krámech zavoní exotika

11.06.2014 10:23

Osmý ročník Chutná hezky. Jihočesky má své vítěze

10.06.2014 10:30

Soutěž CHUTNÁ HEZKY. Jihočesky je opět plná regionálních lahůdek

26.05.2014 15:10

Masné krámy mají další gurmánskou akci - steaky a čersrvý chřest

14.05.2014 08:24

Začíná Gourmet festival. Tvářemi budou Francouzi a Italové

25.09.2013 14:06