Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Masné krámy připravily Rakousko-bavorský fest

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 16.11.2012 13:37 - Aktualizováno: 16.11.2012 13:39


Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro zákazníky další zajímavé zpestření své gastronomické nabídky. Od 19. do 25. listopadu budou moci hosté ochutnat speciality z kuchyní našich nejbližších sousedů - Rakouska a Bavorska. Pod názvem "Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů - Rakousko/Bavorsko" se uskuteční již čtvrtý ročník "Rakousko-bavorského festu".

Návštěvníci si budou moci po celý příští týden pochutnávat například na bílé klobáse ("Weisswurst") se sladkou bavorskou hořčicí, na klasickém vídeňském řízku z telecí kýty ("Wiener Schnitzel") nebo na restovaném hovězím mase s bramborem ("Tiroler Gröstl"). Nabídku samozřejmě doplní předkrmy, chlebová polévka a moučník. Interiér Masných krámů bude vyzdoben dekoracemi v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat v typických "lederhosen".

"Bavorská a rakouská kuchyně jsou nám historicky velmi blízké, jejich styl je podobný jako u nás a celkově se velmi dobře hodí k pivu. Přestože naši sousedé využívají prakticky stejné suroviny jako my, chuťové odstíny a koření jsou jiné a pro nás často nezvyklé. Inspirující a zajímavá pro nás může být například i prezentace pokrmů na talíři. Chutí všech jídel se chceme co nejvíce přiblížit originálům," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Ten také pokrmy do menu vybral a zajistil jejich úpravu, což je zárukou špičkové úrovně všech jídel podávaných v Masných krámech. S bavorskou kuchyní má bohaté zkušenosti díky své 14leté praxi v renomovaném hotelu Bayerischer Hof v německém lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. Během své práce v Bayerischer Hof často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého showbyznysu. Vařil a osobně prezentoval pokrmy například pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda.

Z nabídky:

Menší pokrmy pod pivo
150g "Tiroler Speckplatte" /tyrolský špek/ 89,- Kč
200g "Bayerische Wurstsalat", pečivo 79,- Kč
120g "Weiswurst", sladká hořčice, preclík 69,- Kč

Polévka
0,22 l "Brotsuppe" /chlebová polévka/ 35,- Kč

Hlavní pokrmy
150g "Tafelspitz" /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 98,- Kč
150g "Jägerbraten" /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 98,- Kč
360g "Tiroler Gröstl" /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 89,- Kč
250g "Wiener Backhendl" /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, ½ bylinková bageta 98,- Kč
400g "Käsespätzle" /sýrové špecle/, restovaná cibulka 89,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g "Wiener Schnitzel" /vídeňský řízek z telecí kýty/, petrželový brambor, citron 169,- Kč

Moučník
200g "Kaiserschmarren" císařský trhanec, jablečné pyré 54,- Kč

arm



Související zprávy

Pro Budvar byl rok 2019 rekordní

25.06.2020 19:38

Začal prodej "Požehnaného ležáku" pro Charitu

01.12.2019 10:34

Biskup požehnal zvláštní várku světlého ležáku pivovaru Budějovický Budvar

04.09.2019 20:22

Privatizace Budvaru není na stole, zdůraznila ministryně financí Schillerová

31.07.2019 17:06

Budvar zvýšil výstav a měl loni rekordní tržby

29.06.2019 08:40

Úspěch Budvaru s logistickým centrem, je druhé nejlepší v Evropě za rok 2018

07.06.2019 17:04

Budějovický Budvar loni vyvezl rekordní objem piva

11.03.2019 16:47

Budějovický Budvar opět uspořádá "divadelní" prohlídky pivovaru

09.02.2019 15:22

Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva a dosáhl rekordních tržeb

31.01.2019 16:06

Díky ´Požehnanému ležáku´ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc

24.01.2019 20:03